Detoxifică-ţi organismul după Sărbători!

Kilogramele puse de sărbători pot fi date jos la fel de repede cum au fost puse prin 6-7 zile de detoxifiere. Testează dieta detox de o zi recomandată pacienților KiloStop de medicul lor nutriționist.

Mic dejun: Salată crocantă de fructe

1 porţie = 315 calorii

Ingrediente pentru 1 porție

✔️ Măr proaspăt cu coajă (100 g)

✔️ Banane proaspete (100 g)

✔️ Rădăcină de țelină proaspătă (100 g)

✔️ Iaurt probiotic cu 2% grăsime (150 g)

✔️ Miez de semințe de floarea soarelui (10 g)

✔️ Suc proaspăt de lămâie

 

Mod de preparare

✔️ Mărul se taie în cubuleţe, iar banana se feliază.

✔️ Ţelina se dă prin răzătoare.

✔️ Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cupa de servire.

 

Gustarea de la ora 11:

Smoothie tonic din ananas şi morcov

1 porţie = 101 calorii

Ingrediente pentru 1 porție

✔️ Ananas proaspăt (100 g)

✔️ Morcov proaspăt (100 g)

✔️ Ghimbir ras (3 g)

 

Mod de preparare

✔️ Se taie ananasul şi morcovul în bucăţi potrivite pentru blender.

✔️ Se mixează fructele în blender până se obţine o pastă cremoasă.

✔️ Se serveşte amestecul cu ghimbir ras şi cuburi de gheaţă.

 

Pranz: Supă de linte şi usturoi

1 porţie = 402 calorii

Ingrediente pentru 4 porții

✔️ Linte roşie (200 g)

✔️ Ceapă albă (100 g)

✔️ Tulpină de ţelină (120 g)

✔️ Morcov proaspăt (400 g)

✔️ Usturoi (20 g/8 căţei)

✔️ Cartofi (400 g)

✔️ Ulei de măsline (8 linguriţe)

✔️ Lămâie proaspătă (200 g)

✔️ Supă clară de legume (4 căni/800 ml)

Condimente (opţional)

✔️ Frunze de pătrunjel proaspăt

✔️ Foaie de dafin

✔️ Piper roșu și negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

✔️ Ceapa, uleiul, ţelina, morcovul şi 1 căţel de usturoi se pun într-o oală şi se lasă pe foc mic câteva minute, până se înmoaie.

✔️ Se adaugă supa de legume, cartoful şi lintea şi se lasa să fiarbă acoperit pentru aproximativ 30 de minute.

✔️ Se adaugă frunza de dafin, usturoiul rămas şi o jumătate de lămâie şi se lasă la fiert pentru încă 10 minute, până când lintea se înmoaie. Apoi se stoarce şi jumătatea de lămâie rămasă.

✔️ Se pune supa într-un blender şi se mixează, obţinându-se o pastă. Apoi se asezonează cu sare şi piper şi se serveşte decorată cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel.

Cina: Somon cu guacamole

1 porţie = 212 calorii

Ingrediente pentru 2 porții

✔️ File de somon (200 g)

✔️ Avocado proaspăt (50 g)

✔️ Ceapă roşie (50 g)

✔️ Roşii proaspete (200 g)

✔️ Ulei de măsline (1 linguriţă)

 

Condimente (opţional)

✔️Usturoi (4 căţei)

✔️ Frunze de coriandru proaspăt

✔️ Sucul și coaja rasă de la o lămâie

✔️ Ardei chilli

✔️ Piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

✔️ Cu ajutorul unei pensule, fileul de somon se unge pe ambele părţi cu un amestec din suc de lămâie, usturoi zdrobit, piper şi sare.

✔️ Se pune fileul în tigaia grill încinsă în prealabil, lăsându-se aproximativ 2 minute pe fiecare parte pentru un file cu grosimea de un deget.

✔️ Pentru guacamole, jumătate din cantitatea de pulpă de avocado se taie în cubuleţe, iar cealaltă jumătate se zdrobeşte cu o furculiţă.

✔️ Se amestecă avocado zdrobit cu usturoiul zdrobit, coaja rasă de lămâie, suc de lămâie şi piper.

✔️ Se adaugă peste acest amestec cubuleţele de avocado, pulpa roşiilor tăiate în cubuleţe, ceapa roşie şi ardeiul tocate în cubuleţe mici şi se lasă deoparte pentru 15 minute înainte de servire. Se adaugă frunze de coriandru proaspăt şi se decorează cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Ai probleme cu greutatea?

Programează-te acum şi primeşti bonus…

//