Meniul tău pentru o zi de Post

ca să slăbeşti dublu

Postul este considerat cea mai veche dietă din lume, care are multiple beneficii, nu doar asupra siluetei, cât și a sănătății. Descoperă ce îți recomandă nutriționiștii Kilostop să mănânci într-o zi de post ca să nu mai ai grija kilogramelor în plus.

Mic dejun: Zacuscă de fasole picantă

1 porţie = 308 calorii

Ingrediente pentru 2 porții

✔️ Pâine integrală cu tărâţe şi seminţe (120 g)

✔️ Boabe de fasole albă conservată/fiartă (120 g)

✔️ Suc de roşii (200 ml)

✔️ Ceapă albă (40 g)

✔️ Morcov (60 g)

✔️ Ulei de măsline (2 linguriţe)

 

Condimente

✔️ Usturoi

✔️ Frunze de pătrunjel proaspăt

✔️ Foi de dafin

✔️ Chilli / hrean ras

✔️ Piper negru boabe

✔️ Sare

Mod de preparare

✔️ Se pune pe foc uleiul de măsline într-o cratiţă cu puţină apă.

✔️ Se adaugă foaia de dafin, usturoiul tocat mărunt, ceapa tăiată în cubuleţe, boabe de piper şi chilli (sau hreanul ras, după preferinţe).

✔️ Se lasă pe foc 2 minute să se înăbuşe.

✔️ Se adaugă sucul de roşii, morcovul dat prin răzătoare şi fasolea mixată anterior sub formă de pastă.

✔️ Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până se obţine consistenţa dorită.

✔️ Se adaugă frunze proaspete de pătrunjel şi se serveşte pe felii de pâine.

Gustare: Iaurt din soia cu fructe de pădure

1 porţie = 115 calorii

Ingrediente pentru 1 porție

✔️ Iaurt din soia (50 g)

✔️ Zmeură proaspătă (75 g)

✔️ Afine proaspete (75 g)

 

Condimente

✔️ Vanilie baton

✔️ Mentă

 

Mod de preparare

✔️ Se spală fructele de pădure şi se aşază într-un bol.

✔️ Se pune deasupra iaurtul de soia şi se păstrează la frigider până la servire.

✔️ Se asezonează cu frunze de mentă proaspete şi vanilie, după gust.

 

Pranz: Lasagna cu legume

1 porţie = 396 calorii

Ingrediente pentru 2 porții

✔️ Foi de lasagna fără ou nefierte (100 g)

✔️ Morcov proaspăt (200 g)

✔️ Ciuperci albe (200 g)

✔️ Spanac (200 g)

✔️ Roşii proaspete (100 g)

✔️ Făină integrală de grâu (20 g)

✔️ Ulei de măsline (10 ml/ 2 linguriţe)

Condimente 

✔️ Usturoi 2-3 căţei

✔️ Frunze proaspete de busuioc

✔️ Nucşoară 

✔️ Piper negru proaspăt măcinat

✔️ Sare

Mod de preparare

✔️ Ciupercile, spanacul şi usturoiul se toacă mărunt, iar roşiile şi morcovii se taie în forma unor cubuleţe potrivite ca mărime.

✔️ Într-o tigaie se pune la înăbuşit usturoiul cu jumătate din cantitatea de ulei şi piperul, timp de un minut.

✔️ Se adaugă roşiile şi morcovii tăiate, ciupercile şi spanacul şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 10 minute. La final se adaugă busuiocul tocat mărunt.

✔️ Pentru a prepara sosul béchamel, se amestecă făina împreună cu laptele, după care se asezonează cu sare şi nucşoară şi se pune la fiert pe foc mic, lăsându-se până capătă o consistenţă mai vâscoasă.

✔️ Se unge o tavă de cuptor cu 1 linguriţă de ulei de măsline şi se aşază foile de lasagna pe fundul tăvii pentru a se forma primul strat. Apoi se repartizează uniform amestecul de legume peste foile de lasagna.

✔️ Se aşază încă un strat de foi de lasagna, apoi se toarnă sosul béchamel.

✔️ Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de circa 45 minute, până ce stratul superior prinde o culoare aurie.

Cina: Vinete la cuptor cu brânză tofu

1 porţie = 210 calorii

Ingrediente pentru 2 porții

✔️ Vinete proaspete (400 g)

✔️ Conopidă crudă (200)

✔️ Tulpină de ţelină proaspătă (100 g)

✔️ Ceapă albă proaspătă (100 g)

✔️ Brânză tofu (100 g)

✔️ Usturoi (20 g)

✔️ Ulei măsline (10 g/ 2 lingurițe)

 

Condimente (opţional)

✔️Piper negru proaspăt măcinat

✔️ Sare

✔️ Pătrunjel / Busuioc proaspăt

Mod de preparare

✔️ Vinetele se spală, se usucă şi se taie în rondele subţiri care se sărează şi se lasă la scurs 10 minute.

✔️ Tulpina de ţelină se spală şi se taie bastonaşe. Ceapa se toacă mărunt.

✔️ Cubuleţele de conopidă se spală şi se introduc în apă clocotită pentru aproximativ 5 minute.

✔️ Într-un vas termorezistent se aşază un strat de rondele de vinete, bastonaşele de ţelină, bucheţelele mărunţite de conopidă, ceapa, sare, piper şi usturoiul zdrobit.

✔️ Se adaugă jumătate din cantitatea de tofu dată pe răzătoare, apoi se aşază peste brânză restul de rondele de vinete, se condimentează şi se acoperă cu restul de tofu.

✔️Se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu.

✔️ Se serveşte caldă, asezonată după gust cu pătrunjel sau busuioc proaspăt, stropită cu uleiul de măsline.

Poftă bună!

Vrei să te ajutăm să slăbești?

//