Descoperă 10 trucuri simple ca să scapi de colăcei până la concediu

Gândul bun îţi zboară la concediu, însă gândul negru se opreşte la costumul de baie? Îţi faci griji pentru cum vei arăta oare în el? Descoperă 10 trucuri care te vor scăpa de colăceii nedoriţi… Dacă tocmai te-ai întors din concediu, numai bine… înveţi cum să scapi de kilogramele luate amintire.

10 sfaturi care să te ajute să scapi de câteva kilograme

1. Consumă cât mai multe proteine de calitate

Proteinele stimulează puternic metabolismul, ceea ce te va ajuta să arzi caloriile în exces. Mesele pe bază de proteine, comparativ cu cele bogate în glucide, sunt mult mai eficiente în arderea caloriilor.

Alege proteinele slabe, mai ales la masa de seară, de tipul lactatelor degresate, cărnii slabe fără piele şi peştelui la grătar, alături de o salată generoasă de sezon.

2. Accelerează-ți tranzitul intestinal

Consumă multe ceaiuri din plante (neîndulcite!) şi mănâncă cel puțin 3 zile/săptămână la micul dejun fibre provenite din cereale integrale şi fructe. Poți adăuga un căuș de cereale integrale și câteva fructe proaspete într-un iaurt de 3% grăsime și micul tău dejun va fi gata în mai puțin de 2 minute.

Poţi include la prânz linte, mazăre, fasole boabe, quinoa ori năut, care, pe lângă fibre, îţi vor aduce şi proteine de calitate de origine vegetală. Atenţie însă la porţii! Acestea să nu depăşească un sfert din farfuria de prânz.

Restul farfuriei să fie alcatuită din legume proaspete de sezon sub formă de mâncare uşoară de vară (fără ulei) sau salate asortate cu nuci, migdale, alune sau seminţe crude, neprăjite. Exclude orice trataţie cu alcool.

3. Scapă de retenţia de apă

Apa în exces (balonare, picioare umflate) se reduce prin eliminarea aproape completă a sării din alimentaţie pentru câteva zile şi prin consumul de alimente sărace în carbohidraţi.

Aşadar, ţine în această perioadă o dietă cu salate, peşte, brânză slabă şi nesărată şi evită dulciurile şi produsele de panificaţie.

4. Evită dietele hipocalorice şi înfometarea

Primul impuls după o perioadă în care ai mâncat peste măsură este să urmezi câteva zile o dietă foarte săracă în calorii. Deşi o astfel de abordare pare foarte raţională la prima vedere, restricţia calorică este un stres major pentru organism, iar acest stres cel mai adesea duce la producţia masivă de cortizol, care duce la rândul ei la catabolism, adică la pierderea musculaturii.

Cu un aport prea mic de calorii, metabolismul tău va încetini, pentru a compensa instinctiv ceea ce pare a fi înfometare şi va dobândi un impuls genetic pentru a depune grăsime ulterior.

5. Planifică o vară mai sănătoasă

Trece-ţi în agendă obiectivele nutriţionale pentru sezonul estival şi fă-ţi un plan de acţiune pentru fiecare dintre ele. Orice victorie importantă are la bază un plan strategic!

6. Scapă de tentaţii prin donaţii

Caută o familie sau un grup defavorizat care chiar are nevoie de mâncarea care pe tine te îngraşă. Faci astfel o faptă bună şi mănânci mai puţin. Găseşte cât mai mulţi oameni cu care să împarţi ceea ce ai. Nemafiind în preajmă, tentaţia se va reduce şi vei mânca mai puţin.

7. Hidratează-te din plin

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci, când vrei să îţi revii după supraalimentare, este să bei apă, încă de dimineaţă. Ca să eviţi deshidratarea, încearcă să dublezi cantitatea de băuturi fără cafeină consumate timp de o zi sau două după încheierea perioadei de supraalimentare.

Nu e neapărat nevoie să bei doar apă pentru o hidratare corespunzătoare, ci poţi consuma lichide şi din alte surse precum lapte degresat, legume proaspete de sezon, supe, ciorbe etc.

8. Fă mişcare, este singurul mod prin care poţi scăpa rapid şi sănătos de grăsimi

Revino cât mai curând la sală sau la programul tău obişnuit de exerciţii. Dacă ai făcut o pauză mare, alege câteva antrenamente pentru începători sau redu intensitatea exerciţiilor. Nu şoca organismul cu antrenamente prea dure sau prea lungi în speranţa că vei arde mai repede grăsimea depusă.

Tonifierea musculaturii abdominale se face cu exerciţii speciale pentru abdomen şi postură, care pot fi făcute chiar şi acasă. Dacă rezervele de zahăr s-au acumulat în ultima perioadă în cantitate prea mare, insulina este dată peste cap şi se formează rezervele de grăsime. Orice tip de mişcare reuşeşte reglarea nivelului de insulină, fie că mergi pe jos, pe bicicletă, alergi, dansezi, faci gimnastică aerobică sau fitness.

9. Masează-ţi burta

Dacă nu ai timp sau bani pentru a apela la servicii profesionale de masaj, poţi încerca şi acasă. Este de preferat să foloseşti în fiecare zi o perie de masaj. Trebuie să masezi burta în sensul acelor de ceasornic, cel puţin cinci minute.

Totodată, este indicat să amesteci sare de baie cu gel de duş şi să masezi burta în apă, cu mişcări circulare. După clătire, aplică un strat subţire de cremă anticelulitică.

10. Detoxifiază-ţi organismul

Ţine un regim de detoxifiere pentru o perioadă de minim 3 şi maxim 6 zile. O dietă de detoxifiere se bazează pe multe legume crude, fructe, cereale integrale, ceaiuri din plante, pe proteine vegetale de calitate, cum sunt cele provenite din linte, mazăre, fasole boabe sau quinoa, şi pe proteine animale provenite din peşte.

Adoptă un stil de viaţă care favorizează pierderea kilogramelor în plus prin dietă echilibrată şi mişcare!

Vrei să te ajutăm să slăbești?

//