Ce mănâncă nutriţioniştii KiloStop
Am întrebat nutriționiștii KiloStop care sunt rețetele lor preferate. Iată ce ne-a răspuns astăzi Dr. Amalia Arhire!
Sunt Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog și nutriționist în cadrul Clinicii de Nutriție KiloStop Unirii și astăzi vreau să-ți propun o variantă rapidă de mic dejun care are aproximativ 300 Calorii.
Este micul meu dejun din această dimineață, așa că ți-l recomand cu încredere pentru că este testat!
Mie îmi place pentru că se face rapid și îmi oferă tot ce am nevoie pentru a începe cu bine o zi încărcată. Și pot să vă spun că astfel de zile nu sunt puține pentru mine. Pacienții mei știu foarte bine cât de aglomerat este programul meu zilnic .
Budincă de chia, fulgi de ovăz şi fructe de pădure
Ingrediente
✔️ 200 ml lapte 1.5%
✔️ 20 g semințe de chia
✔️ 15 g fulgi de ovăz
✔️ 100 g fructe de pădure
Mod de preparare
✔️ Se pun fulgii de ovăz și semințele de chia într-un bol, după care se toarnă laptele și aromele. Mie îmi place să combin scorțișoară, vanilie și cuișoare măcinate! Tu poți alege însă orice îți face plăcere.
✔️ Se lasă 10-15 minute pentru ca fulgii de ovăz să se înmoaie și semințele de chia să se umfle, după care se adaugă pe deasupra fructele de pădure!
✔️ Asta este tot. Simplu și rapid de preparat dar tocmai bun de savurat pe îndelete.
✔️ Deoarece dimineața nu prea am timp și sunt mereu pe fugă, eu îmi pregătesc budinca de seara și o las peste noapte în frigider! În felul acesta aromele se îmbină și mai bine și este o adevărată plăcere să o mănânc! Îmi place, de asemenea, să o asociez cu un ceai verde neîndulcit!
Nouă ne pasă!
Nu folosim pastile sau ceaiuri de slăbit – misiunea noastră este să-ți redăm sănătatea, nu să ți-o furăm.