Află ce alimente trebuie să nu-ţi lipsească din frigider atunci când vrei să slăbeşti

Vrei să slăbești, însă nu ai găsit încă “dieta minune”? Lasă-mă să-ți spun că cea mai bună dietă de slăbire este aceea pe care o poţi ţine pe termen lung. Pe viaţă! Așa că, descoperă care sunt alimentele pe care le poți consuma toată viața fără să mai ai grija kilogramelor în plus!

8 alimente absolut necesare atunci când vrei să slăbeşti

Lactate degresate

Sunt săţioase, bogate în calciu şi se potrivesc în orice moment al zilei. Mai mult, consumul de alimente bogate în calciu determină intensificarea arderilor cu până la 27%, conform cercetărilor.

Alege-le pe cele sub 3% grăsime! Prepară-ţi în casă propriul iaurt cu fructe din fructe proaspete sau congelate, pe care îl poţi servi ca desert sau ca o gustare răcoritoare şi dietetică între mese.

Ouă

Consumă-le oricum, dar nu prăjite în ulei! Consumă-le fierte, în omletă fără ulei, ochiuri româneşti (în apă fiartă).

Preferă mai mult albuşul decât gălbenuşul: proporţia corectă este de două albuşuri la un gălbenuş – proteinele din albuş sunt de cea mai bună calitate, pe când gălbenuşul conţine mult colesterol!

Legume proaspete

Cea mai uşoară cale spre greutatea ideală este să incluzi în dietă cât mai multe legume, datorită bogăţiei de fibre, vitamine şi minerale, senzaţiei de saţietate survenite rapid şi reglării digestiei (atenţie, cartofii sunt legume cu amidon și echivalează cu făinoasele!).

Umple-ţi frigiderul cu crucifere (varză, kale, varză de Bruxelles, spanac, urzici) – sunt legumele cele mai sărace în calorii, dar cele mai bogate în vitamine şi minerale.

Legume şi leguminoase congelate

Mazărea, lintea, năutul, fasolea albă sau pestriţă sunt pline de proteine şi minerale, sunt săţioase şi se prepară repede.

Combină-le cel mai bine la prânz, în loc de carne, cu legume proaspete – salată sau gătite separat pentru a putea controla mai uşor porţia.

Cereale integrale

Caloric, nu diferă prea mult de variantele lor rafinate, însă conţin carbohidraţi buni care se digeră lent, mai multe fibre ce reglează tranzitul intestinal, vitamine şi minerale.

Ai grijă însă ca porția zilnică să nu depășească 5 felii de pâine (100 g), iar cea de cereale integrale 30 g în crud (adică 100 g în fiert).

Pentru micul dejun, ideale sunt cerealele integrale simple de pe rafturile bio, nu cele cu adaos de zahăr, miere sau ciocolată. Consumă-le cu iaurt şi fructe proaspete, pentru un plus de energie, fibre şi gust.

Fructe proaspete sau congelate

În dieta de slăbire, fructele sunt considerate desert! Le poţi consuma pe post de gustare sau smoothie detoxifiant şi răcoritor, dar nu la cină!

Toate fructele conţin zahăr (glucide) sub formă de fructoză şi foarte puţine proteine sau grăsimi. Fructele sunt bogate în vitamine şi minerale, fitonutrienţi, antioxidanţi şi fibre, însă orice fructe ai alege, ai grijă la cantitate şi la momentul zilei în care alegi să-l mănânci!

Carne slabă şi peşte

Carnea slabă înseamnă biftec, cotlet, muşchi şi pulpă în cazul cărnii de vită, file de muşchi sau jambon în cazul cărnii de porc, piept de pui sau de curcan fără piele. Peştele, chiar şi mai gras, este o sursă excelentă de Omega 3 şi proteine de calitate.

Mezelurile şi carnea tocată sunt adevărate bombe calorice atât din cauza grăsimii conţinute, cât şi a adaosului de amidon şi substanţe injectate pentru ameliorarea gustului!

Îndulcitori fără calorii

Poţi înlocui zahărul cu îndulcitori naturali mult mai nutritivi şi cu mai puţine calorii: sos de mere, sirop de agave, sirop de arţar, sirop de stevia, sirop de orez brun, melasă, pastă din curmale etc. Atenţie, însă, de asemenea, la cantitate!

Dacă vrei îndulcitori cu zero calorii, foloseşte stevia, eritritol sau xilitol, oficial acceptaţi ca fiind sănătoşi.

Primul pas spre silueta mult visată este golirea frigiderului şi umplerea lui cu alimente sănătoase. Îţi spun un secret: tentaţiile care nu se văd se uită…

Vrei să te ajutăm să slăbești?

//