Cum să scapi rapid de kilogramele acumulate de Sărbători
Pentru că primele zile ale anului și ultimele zile de concediu de Sărbători reprezintă pentru mulți români continuarea exceselor începute încă dinainte de Crăciun, ți-am pregătit un articol care să te ajute să le faci față. Mai mult, lipsa de exercițiu fizic și odihna după mese copioase pot provoca distensie abdominală, adică „burta de după Sărbători”.
Top 5 trucuri ca să scapi rapid de kilogramele acumulate de Sărbători
1. Doar începe
Există unele zile când nu ai chef nici să ieși pe ușă. Nu vrei să te duci să alergi sau să îți faci cumpărăturile, deși știi că asta te poate costa …. În loc să te gândești la cât este de greu și la cât timp va fi necesar pentru a-ți atinge obiectivele din acea zi, spune-ți că doar trebuie să începi. După ce te-ai pus în mișcare, totul va curge în mod natural.
2. Dozează-ți energia
Atunci când ești la începutul unui obiectiv și ai foarte multă energie și o motivație foarte puternică, te dedici de obicei 100% urmăririi acestui obiectiv și asta este foarte bine! Când ajungi însă să nu mai reușești să ții dietă și să faci mișcare ca în prima zi, nu te descuraja, este foarte bine să îți economisești din energie.
Redu zilele de sală (este foarte bine dacă ajungi de 3 ori pe săptămână), în rest poți să mergi mai mult pe jos, de exemplu… Alege mâncăruri mai simplu de preparat, respectă regulile principale ale unei diete sănătoase, intervalele orare de masă, alegerile corecte pentru fiecare masă în parte, este suficient ca să treci peste momente mai dificile.
3. Alungă gândurile negative și înlocuiește-le cu gânduri pozitive
Aceasta este una dintre cele mai importante abilități și trebuie să o practici în fiecare zi. Este important să începi să îți monitorizezi gândurile și emoțiile pe care le resimți pe parcursul procesului de slăbit și să le recunoști pe cele negative.
Petrece câteva zile încercând să devii conștient de fiecare gând negativ, de fiecare moment în care ai vrea să renunți, să cedezi tentației de a te abate de la dietă și încearcă să înțelegi ce emoție este în spatele acestor gânduri. Cel mai bine ar fi să le notezi. Apoi, după câteva zile, vezi ce emoție apare cel mai des și încearcă să o tratezi altfel decât cu mâncare, să o abordezi altfel decât făcându-ți rău propriului corp… Vei observa destul de repede și rezultatele.
4. Găsește prieteni care gândesc la fel
Să rămâi motivat de unul singur este greu. Dar dacă găsești o persoană care își dorește și ea să slăbească, o persoană față de care simți că poți să te deschizi și cu care poți să comunici sincer, asta te poate ajuta enorm să te ții pe drum. Poți să îți găsești partenerul în sânul familiei sau poate fi un prieten foarte bun. O altă opțiune bună este un grup de susținere.
5. Gândește-te la beneficii
Sunt cu siguranță momente în care te gândești cât de greu este să slăbești, să ții dietă și să faci mișcare… Dar în loc să te gândești la cât de greu este să faci toate acestea, gândește-te la ce vei obține dacă vei continua să ții dieta potrivită ție și să faci mișcarea care îți face plăcere, alături de toate schimbările bune pe care deja le-ai făcut.
Ține mereu la îndemână un carnețel pe care să ai notate avantajele pe care le vei obține în urma scăderii în greutate până la ținta pe care ți-ai propus-o. Și, ca să fie și mai relevant, notează și toate dezavantajele pe care le-ai avea dacă ai rămâne la greutatea actuală sau, mai rău, dacă ai pune la loc toate kilogramele slăbite până acum…