De ce este recomandat să mănânci pâine atunci când vrei să slăbeşti
„Vrei să slăbeşti? Nu mai mânca pâine!” De câte ori n-ai auzit această recomandare, de parcă pâinea ar fi duşmanul nr.1 al siluetei? Da, este un aliment bogat în calorii, însă nu are nici o treime din caloriile uleiului…
Adevărata problemă a pâinii este calitatea ei. Pâinea albă îngraşă, pâinea integrală te ajută să slăbeşti. Nu este vorba de numărul de calorii, deoarece diferenţa este nesemnificativă: pâinea albă are circa 265 calorii/100 g, iar cea integrală între 240 şi 260/100 g, în funcţie de producător. Calitatea caloriilor este însă diferenţa.
5 motive ca să mănânci pâine integrală atunci când vrei să slăbeşti
Este sățioasă!
Vedetele sunt fibrele care ajută la scăderea indicelui glicemic al pâinii, ceea ce păstrează senzaţia de saţietate pe termen lung, te ajută să mănânci mai puţin şi, implicit, te protejează de apariţia diabetului zaharat.
Stimulează tranzitul intestinal!
Acest lucru are un efect benefic în echilibrarea florei intestinale, a digestiei şi a metabolismului.
Așa cum spuneam mai sus, pâinea integrală conţine fibre – substanţe nedigerabile esenţiale în tranzitul intestinal, care previn şi ameliorează constipaţia şi reduc riscul de boli digestive (ulcer, colon iritabil etc.) şi cancer de colon.
Consumul recomandat pentru un organism sănătos este de 15 g de fibre la 1000 de calorii. Pâinea integrală are 5.7 g de fibre/100 calorii.
Scade colesterolul!
De cele mai multe ori, persoanele care au probleme cu greutatea au și un colesterol crescut.
Tot fibrele s-au dovedit foarte eficiente în a reduce absorbţia colesterolului rău în organism, ceea ce se traduce prin scăderea depunerii lui pe artere – cauza cea mai frecventă a bolilor de inimă.
Este bogată în micronutrienţi!
Pentru a slăbi sănătos, este foarte important să îi oferi organismului tău toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a funcționa în parametri normali.
Pâinea integrală are un conţinut de trei ori mai multe vitamine şi minerale şi de cinci ori mai mult magneziu, calciu şi fosfor comparativ cu pâinea albă. Doar 100 g de pâine integrală acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine B1, B3, B6 şi 20% din necesarul de fier.
Creşte capacitatea de concentrare!
Un nivel scăzut de concentrație de vitamine din grupa B în organism vine la pachet cu oboseală și o scădere considerabilă a atenției și memoriei.
Prin conţinutul de vitamine din grupa B, pâinea integrală este o sursă importantă de energie pentru organism. Uiți de oboseală și slăbești mai cu spor!