Descoperă 15 alimente

care ard grăsimea de pe burtă

Obezitatea abdominală, adică grăsimea localizată preponderent în jurul taliei, care face ca circumferinţa abdominală să depăşească la femei 80-88 cm iar la bărbaţi 94-102 cm, este un aspect cu care trebuie să lupți prin toate metodele, pentru că provoacă boli cronice grave.

Grăsimea acumulată în exteriorul abdomenului este doar partea vizibilă, care reflectă gradul de grăsime depusă în jurul organelor interne. Această grăsime din interiorul abdomenului, denumită şi grăsime viscerală, este cea mai periculoasă pentru sănătate, deoarece creşte riscul de a dezvolta diabet, boli de inimă şi cancer.

15 alimente care ard grăsimea de pe burtă

1. Scorțișoară

Studiile au arătat că, pe termen scurt, scorțișoara îți taie pofta de dulce. Adaugă și tu o linguriță de scorțișoară la smoothie-ul de dimineață.

2. Grepfrut

Este plin de fibre, care ajută la creșterea sațietății și a motilității intestinale. Atunci când nu consumi destule fibre poți să suferi de constipație și să îți fie foame tot timpul, ceea ce duce la acumularea grăsimii abdominale.

3. Ardei iute

Ardeiul iute conține capsaicină, care îți accelerează metabolismul pe termen scurt. Un studiu efectuat în 2013 a constatat o creștere semnificativă în consumul de energie timp de 30 de minute după consumarea unui ardei iute. 

4. Albuș de ou

Reprezintă etalonul combinației perfecte a proteinelor de calitate. Fă-ți omlete dintr-un singur ou întreg și un albuș.

5. Pepene

Pepenele conţine 92% apă, ceea ce-l face cel mai săţios aliment (are cel mai mare scor de saţiabilitate calculat de oamenii de ştiinţă). Conţinutul bogat de apă te hidratează, îţi potoleşte rapid foamea, elimină toxinele şi îmbunătăţeşte digestia.

6. Oțet

Studiile recente au constatat că greutatea corporală și grăsimea de pe burtă s-au redus semnificativ adăugând doar o singură lingură de oțet la o dietă de zi cu zi.

7. Lactate parțial degresate

Laptele şi alte produse lactate cu un conținut scăzut de grăsime (< 3%) precum iaurtul, laptele bătut sau brânza de vaci sunt bogate în arginină şi leucină, aminoacizi care s-a dovedit că ajută la menţinerea masei musculare şi implicit la topirea mai accelerată a grăsimii în timpul dietelor de slăbire.

8. Fasole

Este plină de fibre și se asociază cu reducerea circumferinței taliei. Studiile arată că persoanele care consumă fasole în mod frecvent prezintă un risc cu 23% mai redus de a-și îngroșa talia.

9. Cereale integrale

Cerealele integrale sunt bogate în magneziu, un mineral esenţial în reglarea metabolismului grăsimilor și carbohidraților.

10. Zarzavaturi și legume cu frunze verzi

Zarzavaturile și legumele cu frunze verzi conţin multe vitamine, minerale şi antioxidanţi şi oferă o senzaţie prelungită de saţietate.

11. Ceai verde

Ceaiul verde crește consumul de energie pe termen scurt, cu alte cuvinte numărul de calorii arse, precum și cantitatea de grăsime pe care o arde corpul nostru.

12. Fructe de pădure

Conținutul ridicat de apă şi fibre al acestor fructe duce mai repede la saţietate, iar proprietăţile lor diuretice contribuie la eliminarea apei reţinute inutil în ţesuturi.

13. Carne slabă

Carnea slabă (piept de curcan sau de pui, mușchi de porc fără grăsime, pește alb) conține proteine care ajută la construirea masei musculare. Cu cât corpul nostru este mai musculos, cu atât rata metabolică este mai crescută.

14. Nuci

În studiile pe termen lung (1-7 ani), nucile consumate zilnic au dus la reducerea obezității abdominale. Unii cercetători susțin că nucile ard grăsimi, în timp ce alții susțin că nu se depune nimic din cauză că nu le mestecăm bine și se pierd în tractul intestinal.

15. Curcuma

Curcuma poate suprima celulele de grăsime și pe cele canceroase din organismul uman. De asemenea, oferă protecție cardiovasculară, previne oxidarea colesterolului și depunerea acestuia pe pereții vaselor de sânge.

Este inutil să-ţi amintesc de ce este frumos să nu ai grăsime pe abdomen care să se „reverse“ peste cureaua blugilor. Mai important însă decât aspectul estetic este cel al sănătăţii.

Vrei să te ajutăm să slăbești?

//